Welkom bij Key Rhythms

Kizomba is niet zomaar een dans, het is magisch en sensueel. De dans zelf laat mensen van verschillende culturen over de hele wereld samenkomen. Maar wat is nou 'Kizomba'? De dans waar iedereen het over heeft? Er zijn duizenden verschillende meningen van mensen die nog nooit hebben gedanst of alleen erover hebben gehoord. Vele mensen denken dat het iets te maken heeft met 'Zumba'of ze hebben het ergens gezien en vonden het te intiem.

Er zit zoveel meer in deze dans dan dat er naar de buitenwereld wordt gecommuniceerd. Kizomba heeft te maken met, muzikaliteit, sensualiteit, connectie en vertrouwen. Het is een manier om mensen te leren kennen en zelfverzekerheid op te bouwen.

Kizomba

Bachata komt uit de Dominicaanse Republiek. In deze muziekstijl hoor je het gevoel van de muzikanten die vaak  een tragisch maar ook romantisch verhaal zingen . In de stijl die wij hanteren, willen wij dit gevoel uiten via het dansen door veel voetenwerk te gebruiken. Er wordt dus niet alleen op de vierkwartsmaat gedanst, maar ook op de vocals en instruments "musicality". Er is geen beter gevoel dan die ene break goed pakken, of mee dansen met het gitaarspel!

Net as bij Kizomba wordt Bachata verkeerd begrepen. Dit komt door de vooroordelen en verschillen in dansstijl die zijn onststaan door de jaren heen. 

Bachata