Key Rhythms

Over Ons

Key Rhythms by Kevin Jainandunsing

Waarom Key Rhythms? De naam is ontstaan omdat de docenten muzikaliteit erg belangrijk vinden. Zonder muziek bestaat er geen dans. Het ritme in combinatie met gevoel staat als prioriteit nummer 1 bij Key Rhythms. Dansen kan voelen als een bevrijding, een ontsnapping door gewoonweg je verstand op 0 te zetten en je gevoel uiten op het ritme van de muziek. Dans brengt ons dichterbij de ziel, de personen die wij zijn. Jij, je danspartner, de muziek en de dansvloer, dat is waar het uiteindelijk om draait.

Wat zij zeggen:

Key Rhythms is more than dancing, you’ve got to experience to understand – Karim

Key Rhythms geeft je een familie gevoel waarbij een relaxte leeromgeving wordt gecreëerd, basic steps to soulful rhythm.Qureisha

Bij Key Rhythms, voel ik me sexy als ik dans, woh oh oh ohChantal

Key Rhythms, dance first, think laterRasheeda

Key Rhythms, Where you learn to dance patiently and passionately – Yomo

Om lekker gezellig en down to earth Kizomba te leren dansen van leraren die ECHT van Kizomba houden – Tahir

 

 

In mijn familie en omgeving werd er vaak afro-latin muziek om mij heen afgespeeld. Op elke verjaardag en bijeenkomst wordt er gedanst, maar ik was de enige die het toen niet goed kon of te verlegen was om te dansen. Het lessen heeft mijn zelfvertrouwen niet alleen bij het dansen versterkt, maar ook als persoon. Muziekstijlen varierend van Reggae, Rock, R&B, Motown, HipHop, Pop, Soca, Dancehall en wie weet wat nog meer mogen natuurlijk niet vergeten worden. Muziek voor mij is leven (eten natuurlijk ook alleen hebben we het over muziek en dans nu ^^), het dansen hierop is genieten.

Vanaf mijn 19e ben ik begonnen met dansen, zoals vele mensen die beginnen met parendans ben ik begonnen met Salsa. Ik heb nog steeds spijt dat ik zo laat ben begonnen met dansen, omdat ik altijd dacht dat je als koppel of in een paar naar de les moest. Dit is voor veel mensen een struikelblok, omdat je in de lessen en tijdens het dansen allemaal nieuwe mensen ontmoet waarmee er afgewisseld wordt. Uiteindelijk heb ik mij ingeschreven met nog twee andere mensen, die helaas zo goed als afgehaakt zijn.

Al snel bleek in mijn vriendengroep ook iemand te dansen waarvan ik het totaal niet verwachtte, samen hebben wij de meeste van onze hechte vriendengroep ook overtuigd om mee te komen naar de gezellige socials en lessen. Wij kwamen bij elkaar over de vloer om allemaal nieuwe moves te oefenen, zelfs alleen als iemand iets nieuws wilde laten zien. Uiteindelijk zijn de meeste van ons van Salsa naar Bachata en toen gezamenlijk op Kizomba. Bachata elke woensdag in mijn (buurt)huis, altijd gezellig. Tot op de dag van vandaag komt het nog voor dat we samen oefenen of wat laten zien aan elkaar (hoewel het vaak aan mij gevraagd wordt hoe het moet :P).

Key Rhythms, een naam die is ontstaan door brainstormen, voornamelijk omdat ik Rhythms een mooi woord vind. Deze dansschool is ontstaan nadat ik mijn internationaal erkende certificaat Dansleraar, Trainer/Coach van Dance Masters heb gehaald. Voor mij is het dansen een passie en ik heb gemerkt dat ik het lesgeven hierin ook heel leuk vind. De grootste stap om zelf iets te beginnen komt voornamelijk door interesse van vele mensen in de danswereld. Mijn lessen worden omschreven een leuke balans te hebben tussen plezier en leren.